Λίγα λόγια για μένα....

Γεια σας,
με λένε Μαρία, είμαι Ελληνίδα με καταγωγή από τη Λήμνο και μένω στην Αθήνα, μου αρέσει πολύ η μαγειρική, η ζαχαροπλαστική και να δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις, έτσι πήρα την απόφαση να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα και να μοιραστώ μαζί σας τις συνταγές που έχω.
Μου αρέσει το καλό αποτέλεσμα και αυτό που γεύομαι να ικανοποιεί εμένα και τους ανθρώπους γύρω μου. Πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι κοιτώντας παλιές αλλά και νέες συνταγές, ελληνικές και όχι μόνο.. Γι' αυτό με τα χρόνια οι συνταγές της γιαγιάς και της μαμάς άλλες έχουν παραμείνει το ίδιο και άλλες τις έχω αλλάξει για να τείνουν περισσότερο στη νεότερη γενιά και στα γούστα του καθενός.
Ανυπομονώ για τα σχόλιά σας ή ερωτήματά σας που θα χαρώ να σας απαντήσω.

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

TΡΑΓΑΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

Υλικά:
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γεμάτη μπέικιν 
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
 αλεύρι περίπου 5 ποτήρια
5-6 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα  

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το ηλιέλαιο
με τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα
σύρμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα
υλικά εκτός από το αλεύρι και
ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε
το αλεύρι (όχι όλο μαζί) και
ανακατεύουμε με μία σπάτουλα
μέχρι να αρχίσει να δένει η ζύμη
ώστε να μπορεί να πλάθεται με τα
χέρια. Σε ένα μικρό μπολ έχουμε
ανακατέψει τη 1 κ.γ. κανέλα με
τις 5-6 κ.γ. ζάχαρη και αρχίζουμε
να πλάθουμε τα κουλουράκια μας.
Πριν τα βάλουμε στο ταψάκι μας
τα περνάμε μέσα από το μπολάκι
για να επικαλυφθούν με ζάχαρη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς
για 25 λεπτά περίπου.


Αν δεν τα θέλετε πολύ γλυκά μη τα
πασπαλίσετε με ζάχαρη πριν τα ψήσετε


Καλή Επιτυχία...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου