Λίγα λόγια για μένα....

Γεια σας,
με λένε Μαρία, είμαι Ελληνίδα με καταγωγή από τη Λήμνο και μένω στην Αθήνα, μου αρέσει πολύ η μαγειρική, η ζαχαροπλαστική και να δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις, έτσι πήρα την απόφαση να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα και να μοιραστώ μαζί σας τις συνταγές που έχω.
Μου αρέσει το καλό αποτέλεσμα και αυτό που γεύομαι να ικανοποιεί εμένα και τους ανθρώπους γύρω μου. Πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι κοιτώντας παλιές αλλά και νέες συνταγές, ελληνικές και όχι μόνο.. Γι' αυτό με τα χρόνια οι συνταγές της γιαγιάς και της μαμάς άλλες έχουν παραμείνει το ίδιο και άλλες τις έχω αλλάξει για να τείνουν περισσότερο στη νεότερη γενιά και στα γούστα του καθενός.
Ανυπομονώ για τα σχόλιά σας ή ερωτήματά σας που θα χαρώ να σας απαντήσω.

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ




Υλικά για 2 άτομα:

3-4 μελιτζάνες φλάσκες
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
200 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
200 γρ. τυρί κασέρι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι








Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση
και τις χαράζουμε με ένα μαχαιράκι
από τη μία άκρη στην άλλη.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό
ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά
τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για
να μαλακώσουν. (βλέπε τις φωτογραφίες)

Αφού έχουν μαλακώσει τις τοποθετούμε
σε ένα ταψί ή πυρέξ και στις σχισμές της
βάζουμε το τυρί που το έχουμε κόψει σε
λωρίδες.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε
το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε το
κρεμμύδι με το σκόρδο και τη ντομάτα
για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε και 1/2 κούπα
νεράκι και ανακατεύουμε.
Το περιχύνουμε πάνω στις μελιτζάνες
και το ψήνουμε στο φούρνο για 45

λεπτά περίπου στους 160-170 βαθμούς
ανάλογα τον φούρνο.





Μπορείτε να βάλετε ότι τυρί έχετε στο
ψυγείο σας, εγώ προτιμώ κασέρι γιατί
δεν είναι πολύ αλμυρό και η μελιτζάνα
δεν χρειάζεται πολύ αλάτι.



Καλή Επιτυχία...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου