Λίγα λόγια για μένα....

Γεια σας,
με λένε Μαρία, είμαι Ελληνίδα με καταγωγή από τη Λήμνο και μένω στην Αθήνα, μου αρέσει πολύ η μαγειρική, η ζαχαροπλαστική και να δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις, έτσι πήρα την απόφαση να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα και να μοιραστώ μαζί σας τις συνταγές που έχω.
Μου αρέσει το καλό αποτέλεσμα και αυτό που γεύομαι να ικανοποιεί εμένα και τους ανθρώπους γύρω μου. Πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι κοιτώντας παλιές αλλά και νέες συνταγές, ελληνικές και όχι μόνο.. Γι' αυτό με τα χρόνια οι συνταγές της γιαγιάς και της μαμάς άλλες έχουν παραμείνει το ίδιο και άλλες τις έχω αλλάξει για να τείνουν περισσότερο στη νεότερη γενιά και στα γούστα του καθενός.
Ανυπομονώ για τα σχόλιά σας ή ερωτήματά σας που θα χαρώ να σας απαντήσω.

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΣΠΕΤΣΟΦΑΪ

ΥΛΙΚΑ:

4 χωριάτικα λουκάνικα μεσαίου μεγέθους
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
2 πιπεριές πράσινες
250 γρ. ση
μπηκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε τα λουκάνικα σε μικρά

κομμάτια και τα τηγανίζουμε σε
 λίγο ελαιόλαδο. Αφού τηγανιστούν
αρκετά τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά
κομματάκια ή αν θέλετε τα λιώνετε στο μούλτι.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και
τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο,
προσθέτουμε τις πιπεριές που τις έχουμε 

κόψει σε ροδέλες. Έπειτα βάζουμε στη κατσαρόλα και τα λουκάνικα χωρίς 
όμως το λάδι του τηγανιού,
προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατάκι, πιπεράκι,
και τα ανακατεύουμε όλα τα υλικά να ανακατευτούν
καλά. Τέλος προσθέτουμε λίγο νεράκι, περιμένουμε
να πάρει μία βράση και μετά χαμηλώνουμε 
μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να

πιει το φαγητό τα υγρά του.


Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές ή  με πατάτες γιαχνί
και... μπόλικο ψωμάκι!!


Καλή επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου