Λίγα λόγια για μένα....

Γεια σας,
με λένε Μαρία, είμαι Ελληνίδα με καταγωγή από τη Λήμνο και μένω στην Αθήνα, μου αρέσει πολύ η μαγειρική, η ζαχαροπλαστική και να δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις, έτσι πήρα την απόφαση να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα και να μοιραστώ μαζί σας τις συνταγές που έχω.
Μου αρέσει το καλό αποτέλεσμα και αυτό που γεύομαι να ικανοποιεί εμένα και τους ανθρώπους γύρω μου. Πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι κοιτώντας παλιές αλλά και νέες συνταγές, ελληνικές και όχι μόνο.. Γι' αυτό με τα χρόνια οι συνταγές της γιαγιάς και της μαμάς άλλες έχουν παραμείνει το ίδιο και άλλες τις έχω αλλάξει για να τείνουν περισσότερο στη νεότερη γενιά και στα γούστα του καθενός.
Ανυπομονώ για τα σχόλιά σας ή ερωτήματά σας που θα χαρώ να σας απαντήσω.

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά:

500 γρ. γίγαντες
2 μεγάλα λουκάνικα χωριάτικα
2 πιπεριές πράσινες
250 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
λίγα φύλλα μαϊντανό
1/3 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι






Εκτέλεση:


Έχουμε βάλει από την προηγούμενη
τους γίγαντες σε ενα μπολ με νερό
για να φουσκώσουν.



Την επόμενη μέρα που θα τους μαγειρέψουμε
τους βάζουμε να βράσουν σε μία κατσαρόλα
σε αρκετό νερό και τους αφήνουμε να
2 ΄ώρες περίπου μέχρι μαλακώσουν
ή τους βράζουμε σε χύτρα για 1 ώρα.









Έχουμε ψιλοκόψει το κρεμμύδι, το σκόρδο,
τις πιπεριές και τα λουκάνικα σε ροδέλες.












Έχουμε σουρώσει τους γίγαντες αφού 
έχουν βράσει  και τους τοποθετούμε σε ένα ταψί ή ένα πυρέξ,
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά,
ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε και
λίγο ζεστό νερό.









 Το μαγειρεύουμε 
στο φούρνο για 1 ώρα περίπου μέχρι
 να πιει τα υγρά του και ψηθούν 
οι γίγαντες και τα λουκάνικα.



Το φαγητό μας είναι έτοιμο...



Καλή Επιτυχία....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου