Λίγα λόγια για μένα....

Γεια σας,
με λένε Μαρία, είμαι Ελληνίδα με καταγωγή από τη Λήμνο και μένω στην Αθήνα, μου αρέσει πολύ η μαγειρική, η ζαχαροπλαστική και να δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις, έτσι πήρα την απόφαση να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα και να μοιραστώ μαζί σας τις συνταγές που έχω.
Μου αρέσει το καλό αποτέλεσμα και αυτό που γεύομαι να ικανοποιεί εμένα και τους ανθρώπους γύρω μου. Πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι κοιτώντας παλιές αλλά και νέες συνταγές, ελληνικές και όχι μόνο.. Γι' αυτό με τα χρόνια οι συνταγές της γιαγιάς και της μαμάς άλλες έχουν παραμείνει το ίδιο και άλλες τις έχω αλλάξει για να τείνουν περισσότερο στη νεότερη γενιά και στα γούστα του καθενός.
Ανυπομονώ για τα σχόλιά σας ή ερωτήματά σας που θα χαρώ να σας απαντήσω.

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

150 γρ. αλεύρι
150 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
2 κ.σ  κακάο
1 κ.γ. μπέικιν
2 βανίλιες


Για την κρέμα:

300 γρ. γάλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 αυγό
2 κρόκους αυγών
100 γρ. ζάχαρη
150 γρ. κουβερτούρα
2 κ.σ. κόρν φλάουρ (γεμάτες)

Για το σιρόπι:

1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι και κάτι νερό

Για το γλάσο:

200 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση: 


Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι
να γίνει σαν κρέμα, μετά έχοντας κοσκινίσει το αλεύρι
με το κακάο τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη,
το μπέικιν και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα απαλά
μέχρι να ανακατευτούν όλα μας τα υλικά χωρίς να μας κάτσει
εντελώς το μείγμα μας. Το τοποθετούμε σε ένα ταψί 22 εκ. και
ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά
(ανάλογα το φούρνο μας).

Για τη κρέμα
Ανακατεύουμε σε ένα μπώλ τη ζάχαρη με τα αυγά και το κορν φλάουρ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη κρέμα γάλακτος και
περιμένουμε να ζεσταθεί. Πριν αρχίσει να βράζει το γάλα παίρνουμε
λίγο γάλα από τη κατσαρόλα και το ρίχνουμε στο μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά
(αυγά, ζάχαρη, κορν φλάουρ)  και ανακατεύουμε για λίγο πριν το
ρίξουμε κι αυτό στη κατσαρόλα μας. Αφού τα έχουμε όλα μαζί ανακατεύουμε
πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να αρχίσει να πήζει και να κοχλάζει.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη κουβερτούρα και
δουλεύουμε με ένα σύρμα τη κρέμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα
και να γίνει σοκολατένια.

Για το σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 4-5 λεπτά μέχρι να αρχίσει
να κοχλάζει και μετά  κλείνουμε τη φωτιά.

Αφού έχουν κρυώσει τα υλικά μας κόβουμε το παντεσπάνι σε
3 φέτες. Στρώνουμε το πρώτο κομμάτι στο δίσκο μας και με ένα
πινέλο ραντίζουμε το σιρόπι στο παντεσπάνι και μετά απλώνουμε
τη πρώτη στρώση κρέμας, από πάνω βάζουμε το δεύτερο κομμάτι
παντεσπάνι, το ραντίζουμε με σιρόπι, και βάζουμε και την
υπόλοιπη κρέμα, σκεπάζουμε με το τρίτο κομμάτι παντεσπάνι το
οποίο ραντίζουμε κι αυτό.
Βάζουμε τη τούρτα για λίγο στο ψυγείο μέχρι να δέσει το γλυκό
περίπου 1/2 ώρα.
Τώρα ήρθε η ώρα για να φτιάξουμε το γλάσο μας
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη κρέμα γάλακτος με τη κουβερτούρα
και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
Καλύπτουμε τη τούρτα με το γλάσο μας και η τούρτα μας είναι έτοιμη
για το ψυγείο. Θέλει τουλάχιστον 2 ώρες για να κρυώσει το γλυκό και
να δέσουν τα υλικά.

Στολίζουμε κατά βούληση, εγώ συνήθως τρίβω κουβερτούρα από
πάνω για να είναι η απόλυτη σοκολατίνα!!!!
Επίσης μπορείτε να προσθέσετε καβουρδισμένο αμύγδαλο μέσα
στη κρέμα ή και φρούτα και ταιριάζει πολύ η φράουλα!!!
Θέλει λίγο κόπο αλλά αξίζει!!!!

Καλή επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου