Λίγα λόγια για μένα....

Γεια σας,
με λένε Μαρία, είμαι Ελληνίδα με καταγωγή από τη Λήμνο και μένω στην Αθήνα, μου αρέσει πολύ η μαγειρική, η ζαχαροπλαστική και να δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις, έτσι πήρα την απόφαση να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα και να μοιραστώ μαζί σας τις συνταγές που έχω.
Μου αρέσει το καλό αποτέλεσμα και αυτό που γεύομαι να ικανοποιεί εμένα και τους ανθρώπους γύρω μου. Πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι κοιτώντας παλιές αλλά και νέες συνταγές, ελληνικές και όχι μόνο.. Γι' αυτό με τα χρόνια οι συνταγές της γιαγιάς και της μαμάς άλλες έχουν παραμείνει το ίδιο και άλλες τις έχω αλλάξει για να τείνουν περισσότερο στη νεότερη γενιά και στα γούστα του καθενός.
Ανυπομονώ για τα σχόλιά σας ή ερωτήματά σας που θα χαρώ να σας απαντήσω.

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Υλικά:

1 πακέτο μακαρόνια 500 γρ.
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά
1 κονσέρβα τόνο
350 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
λίγο βασιλικό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Για τη σάλτσα:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι,
το σκόρδο, τη πιπεριά και το βασιλικό,
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο
τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο,
προσθέτουμε τη πιπεριά και συνεχίζουμε
να το τσιγαρίζουμε. Αφού έχουν τσιγαριστεί
προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι,
και το βασιλικό και τα βράζουμε για
δέκα λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε και το
τόνο και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα
5-10 λεπτά. (Αναλόγως πόσο αραιή ή πηχτή
θέλουμε τη σάλτσα μας).

Για τα μακαρόνια:
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό.
Αφού βράσει προσθέτουμε τα μακαρόνια
και λίγο αλάτι. Σε 15 λεπτά περίπου τα
μακαρόνια είναι έτοιμα.
Τα σουρώνουμε κάτω από τη βρύση και
στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε λίγο βούτυρο
ή λίγη φυτίνη και αφού κάψει ρίχνουμε
τα μακαρόνια τα ανακατεύουμε και τα
αποσύρουμε από τη φωτιά.



Σερβίρονται με τριμμένο τυρί της επιλογής σας.





Καλή Επιτυχία....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου