Λίγα λόγια για μένα....

Γεια σας,
με λένε Μαρία, είμαι Ελληνίδα με καταγωγή από τη Λήμνο και μένω στην Αθήνα, μου αρέσει πολύ η μαγειρική, η ζαχαροπλαστική και να δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις, έτσι πήρα την απόφαση να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα και να μοιραστώ μαζί σας τις συνταγές που έχω.
Μου αρέσει το καλό αποτέλεσμα και αυτό που γεύομαι να ικανοποιεί εμένα και τους ανθρώπους γύρω μου. Πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι κοιτώντας παλιές αλλά και νέες συνταγές, ελληνικές και όχι μόνο.. Γι' αυτό με τα χρόνια οι συνταγές της γιαγιάς και της μαμάς άλλες έχουν παραμείνει το ίδιο και άλλες τις έχω αλλάξει για να τείνουν περισσότερο στη νεότερη γενιά και στα γούστα του καθενός.
Ανυπομονώ για τα σχόλιά σας ή ερωτήματά σας που θα χαρώ να σας απαντήσω.

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ

Υλικά:

1 κιλό αγκινάρες φρέσκες ή
2 πακέτα κατεψυγμένες (900 γρ.)
3-4 πατάτες
3 καρότα
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 1/2 λεμόνι (χυμό)
άνηθο
αλάτι
πιπέρι
1/2 κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο
ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το φρέσκο
κρεμμυδάκι, προσθέτουμε τις πατάτες,
τον άνηθο και τα καρότα και ανακατεύουμε.
Τελευταίες θα βάλουμε τις αγκινάρες για να
μη λιώσουν με το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό από το λεμόνι
αρκετό νεράκι να καλυφθούν τα υλικά μας,
το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να βράσει.
Στη χύτρα θέλει περίπου 30 λεπτά μαγείρεμα αλλά
στη κατσαρόλα θέλει τουλάχιστον 70 λεπτά για
να μαλακώσει το φαγητό μας.


Καλή Επιτυχία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου