Λίγα λόγια για μένα....

Γεια σας,
με λένε Μαρία, είμαι Ελληνίδα με καταγωγή από τη Λήμνο και μένω στην Αθήνα, μου αρέσει πολύ η μαγειρική, η ζαχαροπλαστική και να δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις, έτσι πήρα την απόφαση να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα και να μοιραστώ μαζί σας τις συνταγές που έχω.
Μου αρέσει το καλό αποτέλεσμα και αυτό που γεύομαι να ικανοποιεί εμένα και τους ανθρώπους γύρω μου. Πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι κοιτώντας παλιές αλλά και νέες συνταγές, ελληνικές και όχι μόνο.. Γι' αυτό με τα χρόνια οι συνταγές της γιαγιάς και της μαμάς άλλες έχουν παραμείνει το ίδιο και άλλες τις έχω αλλάξει για να τείνουν περισσότερο στη νεότερη γενιά και στα γούστα του καθενός.
Ανυπομονώ για τα σχόλιά σας ή ερωτήματά σας που θα χαρώ να σας απαντήσω.

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

Υλικά: 

1 κιλό κρέας μοσχάρι 
(σε κομμάτια επιλογής μας)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. ντομάτα λιωμένη
5-6 μπαχάρια
λίγη κανέλα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο






Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λάδι και αφού κάψει ρίχνουμε το κρέας μας
να τσιγαριστεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο (πολλοί το λιώνουν
σε μίξερ) εμένα μου αρέσει να το ψιλοκόβω και τα τσιγαρίζουμε και αυτά 
μαζί με το κρέας. Έπειτα προσθέτουμε τη ντομάτα, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι,
και στη μύτη του κουταλιού κανέλα.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε αρκετό νερό να σκεπαστούν τα υλικά μας.
Περιμένουμε να πάρουν μία βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά για να
σιγοβράσει. Το φαγητό θέλει περίπου 2 ώρες για να μαγειρευτεί και να έτοιμο.
Σερβίρεται με ρύζι ή πουρέ  ή μακαρόνια.
Καλή επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου